Previous Project

Via Farina

Next Project

Barnato

Nature Conservancy

Location

Niobrara River Valley Preserve

Services

Design assist

Prototyping

Specialty contracting

Collaborators

BVH Architecture

Project Advocates

Credits

Photos by Dan Spiry

Recognition

2019 AIA NE, Excellence in Architectural Detail, Honor Award

McKnight, Jenna “BVH creates visitor centre for bluff overlooking Nebraska river valley” Dezeen, 31 December 2019



To date one of the most naturally stunning landscapes and; therefore, projects Polynomial has been engaged on. The Nature Conservancy is situated above 56,000 acres of preserved grassland in the Niobrara River Valley Preserve. The architecture team desired for the building to amplify its environment and thus designed the primary façade to be varying transparency of corten steel and natural wood. Polynomial was brought on to the team to refine the design and fabricate the custom corten steel louvers and siding panels. The detail of how the louvers were fabricated and made operational were developed through collaboration with the design team. All in all, a project to be proud of.

Next Project

Barnato

Previous Project

Via Farina